This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Проекти

Запрошуємо прийняти участь у написанні колективної англомовної монографії!

Шановні науковці, фахівці, практики!

Запрошуємо прийняти участь у написанні монографії англійською мовою, виданої у ЄС (Словакія) на тему: «Геоуправління в органічному сільському господарстві».

Передбачається формування розділів монографії (назва розділів  монографії може бути незначно скорегована): (більше…)

Календар городника

Шановний читачу!

З радістю, добрими думками й справами раді вітати Вас на сторінках «Календар городника». Вже більше 11 років колектив готує цікаву інформацію та поради задля Вашого успіху у не легкій, проте одвічно українській справі – землеробству. Наші предки знали як, хотіли і вміли господарювати.

(більше…)

Селекція волоського горіха на Волині: систематизація результатів

Рівненська філія Української горіхової асоціації проводить науково-практичні роботи із відбору для подачі на сорт кращих форм волоського горіха. Протягом 2017 року  відібрала для щеплення більше 15 місцевих форм. Форми відібрані у 2016 році описані у журналі «Горішник» № 2 та подані для реєстрації на сорт. (більше…)

Лохина, вирощена методом In Vitro та вегетативно

(більше…)

Геоінформаційно-аналітичний портал для органічного виробництва

ОПИС. Проблема органічного виробництва полягає у необхідності більших витрат на початковому (перехідному) періоді та його інформаційному забезпеченні на основі ГІС-технологій як вимоги конкурентноздатного аграрного виробництва. Актуальність проекту полягає у забезпеченні управління аграрним виробництвом на основі геоінформаційно-аналітичних систем, впроваджені перспективних технологій агропромислового комплексу, врахуванні об’єктивних факторів розвитку ринкової економіки та нарощування експортного потенціалу держави, практичному впроваджені  Законів України («Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини», Директив ЄС 889/2008 «Детальні правила щодо органічного виробництва, маркування…»  та інших програм і рішень уряду.

(більше…)

“Організація розвитку органічного виробництва у Рівненській області” (Конкурс соціальних та бізнес проектів від JCIUkraine)

Проблеми, які вирішуються проектом. Розвиток органічного сільського господарства та виробництва продуктів харчування. Стабілізація та покращання якості сільськогосподарських земель. Робочі місця. Розвиток фермерства. Покращання здоров’я населення.  Виробництво органічної сировини та продукції для переробних підприємств.

Опис проекту. Проблему буде вирішено за допомогою проведення таких заходів: системного агрохімічного обґрунтування стану земель для переходу до органічного землекористування для окремих господарств за результатами попередніх обстежень та еколого-економічним обґрунтуванням придатності земель для органічного виробництва; вибору оптимальних варіантів сівозмін і культур під час перехідного періоду та започаткування експериментального виробництва біогумусу з метою зменшення витрат на стабілізацію якості земель й зменшення перехідного строку (більше…)

«Геоінформаційно-аналітичний портал для органічного виробництва», грант EGAP Challenge (e-Government for accountability and participation Програми EGAP)

Проект націлений вирішити проблему відсутності централізованого національного геоінформаційно-аналітичного порталу для забезпечення інформаційної підтирки та стимулюванню розвитку  органічного виробництва в Україні. Цільова аудиторія реалізації проекту: представники агробізнесу, населення, органи влади, науково-педагогічні працівники.

Портал: надає важелі керування ресурсами та можливість організовувати конкурентоспроможні агровиробництва завдяки демонстрації переваг і результатів від органічного виробництва; є інструментом збільшення експорту продукції з високою часткою доданої вартості; виконується як пілотний проект; реалізує запит на інформаційний та професійний супровід від фермерів; надасть можливість поширити досвід на фермерські господарства області та країни тощо. (більше…)

“Навчання молоді безпечному споживанню продуктів харчування” (ІІ конкурс малих грантів «Підтримка місцевих організацій громадянського суспільства та громадських ініціативних груп для здійснення демократичних змін в Україні», РОГО «КВУ» за підтримки ЄС)

Здоров’я нації формує молоде покоління. Для реалізації здорового та повноцінного харчування населення необхідно формувати навички вибору якісної, екологічної та органічної продовольчої продукції та якісної питної води. Основна мета проекту навчити підростаюче покоління: основам вирощування екологічної та органічної сільськогосподарської продукції; розрізняти склад харчових продуктів та їх походження; розпізнавати у широкому асортименті продукти харчування якісні та корисні для здоров’я людини;
визначати якісний склад харчових продуктів; ідентифікувати фальсифіковані харчові продукти; розрізняти маркування на продуктах харчування (ГМО, еко-, органічні і т.д.). (більше…)

«Прибирання та утилізація опалого листя зелених зон міст» (грантові пропозиції до посольств Канади та Франції у 2016 році)

Метою проекту є стимулювання сталого розвитку м. Рівне за рахунок впровадження технологій утилізації опалого листя.

Для реалізації мети в проекті передбачено здійснення таких основних заходів:

  1. Оцінка об’ємів утворення листового опаду та аналіз ступеня його забруднення.
  2. Вибір «зеленої» технології та закупівля обладнання для збору й переробки листя на біогумус.
  3. Організація технологічного процесу переробки листя.
  4. Організація навчання різних верств населення міста та представників різних міст України найбільш екологічно доцільному та соціально і економічно ефективному способу утилізації переробки листя в містах.

(більше…)