ГО “ЗІР” поділилась кращими практиками інноваційних бізнесів на IV Міжнародній конференції «Технології та інновації: від землі – до готового продукту», яка відбулася 21-22 березня 2019 року в Черкасах. Дводенний захід приймала компанія «МАЇС».

Метою конференції було: популяризація та впровадження сучасних бізнесів та інноваційних технологій якісного вирощування й переробки фруктів, ягід і горіхів, сприяння відродженню традиційних українських напоїв на основі фруктів, ягід і меду та виробництво продуктів з доданою вартістю.

Секції конференції:

  • СЕКЦІЯ №1: Сучасні технології вирощування фруктів. Новітні сорти – гарантія успішних продажів на внутрішньому і зарубіжних ринках.
  • СЕКЦІЯ №2: Збереження продукції садів. Переробка і створення доданої вартості.
  • СЕКЦІЯ №3: Сучасне горіхівництво: технології та іновації.

Запрошеними спікерами були компанії, в тому числі і ті, що спеціалізуються на вирощуванні, переробці та експорті фруктів і горіхів, підприємства із переробки та зберігання плодів, технологічні компанії, що надають послуги та спеціалізуються на впровадженні сучасних технологічних рішень для садівництва і горіхівництва та ГО “ЗІР”.

У програмі конференції брали участь провідні українські та європейські експерти з технологій інтенсивного садівництва і переробки:

  • «Сучасний інтенсивний яблуневий сад: новітні схеми посадки, безвірусні саджанці, сорти, які гарантують успішні продажі». Мачей ЛІПЕЦЬКИЙ, президент Асоціації польських розсадників (Польща);
  • «Tехнології захисту від FMC. Гарантована якість». Роман ЦУРКАН, продукт-менеджер компанії FMC Agricultural Solutions;
  • «Як збільшити і поліпшити врожай, або вирощування плодів та ягід під накриттям». Марек ЯМРИ, регіональний менеджер компанії HAYGROVE (Польща);
  • «Біотехнології в садівництві». Володимир СІЛЕНКО, експерт компанії «БТУ-Центр»;
  • «Технологія точного зрошення в садівництві». Владислав РАЗКЕВИЧ, директор компанії «Евкаліпт Р» (Україна);
  • «Сучасна методологія прорідження та покращення якості плодів. Особливості застосування в Україні препаратів компанії Globachem (Бельгія)»;
  • «Сучасні європейські технології переробки фруктів: виробництво соків і сидрів». Олександр КУПЦОВ, представник компанії EFT Group – Kreuzmayr (Україна – Австрія);
  • «Інноваційні технології охолодження, заморозки і зберігання продукції від провідних європейських виробників». Анатолій БОГДАН, директор компанії «Інсолар»;
  • «Системи пакування плодово-ягідної продукції. Упаковка, яка продає». Олександр ФІЛЬ, директор компанії «Лайн-Пак» (Україна);
  • «Горіхівництво по-українськи: від саджанця до промислового горіхового саду». Микола КУЧЕР, кандидат сільськогосподарських наук, директор Горіхового центру «Залісся» (Черкаська обл.);
  • «Професійна техніка для горіхового саду». Віктор КОЛЕСНИК, директор компанії «Агростар» (Україна);
  • «Методи переведення горіхового саду на плодоношення. З досвіду». Іван ЮКАЛ, власник фермерського господарства «Єфрем»;
  • «Селекція волоського горіха в північному Лісостепу та зоні Полісся україни і Білорусі”. Петро Скрипчук, Рівне.

Особливістю конференції були: дегустація соків прямого віджиму від фермерських господарств та виробничих підприємств України та практичні занняття у полі. Зокрема: відвідання яблуневого саду на крапельному зрошенні та майстер-клас по обрізці дерев ТОВ ” Агропромислова компанія “МАЇС”; фруктосховище, цех з виробницва соків ТМ “НАЙСІК”; технологічний центр горіхоплідних культур “ЗАЛІССЯ”.

Дякуємо партерам ГО “ЗІР” за плідну роботу та досвід.